Outokumpu levert beter dan verwachte resultaten op en koopt zijn obligatie van 4,125% terug in 2024 | OBLIS

2021-11-16 13:17:24 By : Mr. Sky Fu

32 (0)2 533 22 40 Van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur

De Finse roestvaststaalproducent heeft investeerders niet teleurgesteld. Na de markten al te hebben opgewarmd voor een goed bedrijfsresultaat, heeft Outokumpu zelfs de verwachtingen van de analisten verbrijzeld. De groep heeft ook een bod aangekondigd op haar obligatie met een resterende looptijd van drie jaar.

De Outokumpu-obligatie, die op 18 juni 2024 afloopt, met een coupon van 4,125%, wordt nu op de secundaire markt verhandeld tegen bijna 101,35% van de nominale waarde. Die prijs is dus iets hoger dan de terugkoopprijs van 101,0313% van de nominale waarde. Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met de te betalen opgebouwde rente.

Tegen de huidige prijs ontvangen obligatiehouders een rendement van 3,58% op deze lening in coupures van EUR 1.000, die geen rating heeft van Standard & Poor's.

Outokumpu zei dat het zijn beschikbare geld zal gebruiken om de operatie te financieren. De Finse groep had met deze obligatie vanaf 2018 250 miljoen euro opgehaald.

Outokumpu realiseerde in het kwartaal eindigend op september een bruto-exploitatieoverschot van 295 miljoen euro, veel meer dan in dezelfde periode vorig jaar (10 miljoen) en overtrof de analistenverwachtingen ver. Volgens de consensus bij persbureau Reuters ging het om een ​​kleine 255 miljoen.

De reden voor dit resultaat is de prijsstijging van staal, terwijl de geleverde volumes met 8% daalden ten opzichte van het tweede kwartaal. Die daling valt binnen de normen en is te wijten aan een seizoenseffect, zegt voorzitter en CEO Heikki Malinen in een persbericht. "Hogere prijzen en onze voortdurende inzet om hogere winstmarges te behalen, hebben onze winstgevendheid in het derde kwartaal ondersteund", voegde hij eraan toe.

Voor het huidige vierde kwartaal meldde Outokumpu dat prijsstijgingen van roestvrij staal werden doorberekend aan reeds ontvangen bestellingen, waardoor de inflatiedruk op de kosten (energie, verbruiksgoederen en transport) werd gecompenseerd. Het bruto-exploitatieoverschot zou hoger moeten zijn dan in het derde kwartaal, staat in het communiqué.

Outokumpu is een van de grootste producenten van roestvrij staal en is voornamelijk actief in Europa en de Verenigde Staten. De groep is een concurrent van Aperam en ArcelorMittal en produceert ook ferrochroom, een legering van ijzer en chroom. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 5,64 miljard euro en verkocht 2,12 miljoen ton roestvast staal.

Met bijna 10.000 medewerkers in meer dan 30 landen is de groep genoteerd aan de Helsinki Stock Exchange, waar het een marktwaarde heeft van 2,7 miljard euro.

Elk gebruik van de site www.oblis.be, met inbegrip van het louter doorbladeren van de pagina's en het raadplegen van de informatie die ze bevatten, in welke hoedanigheid dan ook, impliceert dat u onvoorwaardelijk akkoord gaat met de algemene gebruiksvoorwaarden. Indien dit niet het geval is, mag u deze site niet bezoeken, raadplegen of gebruik maken van de site en de gegevens die erop staan.

info@goldwasserexchange.be 32 (0)2 533 22 40 Maandag tot vrijdag van 9u tot 17u30 Adolphe Demeurlaan, 35 1060 Brussel